Privatumo politika

Bendrosios nuostatos

Arūnas Palačionis (toliau – Duomenų valdytojas) šia privatumo politika nustato asmens duomenų tvarkymo sąlygas naudojantis Duomenų valdytojo tinklapiais ir socialiniais tinklais. Šios privatumo politikos nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą kai lankotės interneto svetainėje, socialiniuose tinkluose.

Pateikdami asmeninę informaciją tinklalapyje, įskaitant, bet neapsiribojant informacija, kuri automatiškai pateikiama naršant tinklalapyje, Jūs sutinkate su šios Privatumo politikos nuostatomis.

Mes pasiliekame teisę peržiūrėti (įskaitant keitimą, papildymą, atšaukimą) šią privatumo politiką ar bet kurią jos dalį. Pakeista privatumo politikos versija yra laikoma galiojančia nuo jos paskelbimo tinklalapyje datos, nebent pakeitime yra nurodoma kitaip.

Mes duomenų tvarkymui taikome saugos ir tvarkymo reikalavimus, nustatytus Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme ir ES Bendrajame duomenų apsaugos reglamente.

Komentarai

Kai lankytojai rašo komentarus tinklalapyje, mes renkame duomenis, matomus komentaro paskelbimo formoje, o taip pat lankytojo IP adresą bei naršyklės vartotojo įrašą, kad apsisaugotume nuo brukalų.

Failai

Jei įkeliate nuotraukas į tinklalapį, turėtumėte vengti įkelti jas su išsaugotais vietovės duomenimis (EXIF GPS). Tinklalapio lankytojai gali parsisiųsti nuotraukas iš tinklalapio ir iš jų išgauti vietovės duomenis.

Kontaktų formos

  • Jūsų vardą;
  • elektroninio pašto adresą;
  • komentarą/žinutę.

Slapukai (cookies)

Kai Jūs rašote komentarą šiame tinklalapyje, Jūs galite pasirinkti, ar norite, kad Jūsų vardas, el.paštas ir tinklalapis būtų išsaugotas slapukuose. Taip daroma Jūsų patogumui, kad Jums nereikėtų šių duomenų suvedinėti iš naujo, kiekvieną kartą kai komentuojate. Šie slapukai saugomi vienerius metus.

Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir (arba) ištrinti visus jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi jūsų įrenginyje.

Daugiau informacijos apie slapukų išjungimą arba slapukų nustatymų pakeitimą naudojamoje naršyklėje rasite toliau pateikiamame sąraše:

„Google Chrome“: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en
„Firefox“ https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
„Internet Explorer“: http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-vista/Block-or-allow-cookies
„Safari“: http://help.apple.com/safari/mac/8.0/#/sfri11471
Siekiant užtikrinti galimybę Jums patogiau ir efektyviau naršyti Svetainėje bei pateikti Jums naudingus pasiūlymus, Svetainėje naudojame šiuos Slapukus:

Visa informacija apie slapukus

Iš kitų tinklalapių įkeltas turinys

Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapio įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas.

Šie tinklalapiai gali rinkti duomenis apie Jus, naudoti slapukus (cookies), trečiųjų šalių sekimo paslaugas ir stebėti Jūsų veiksmus su įkeltu turiniu, įskaitant ir tuos atvejus, kai turite paskyrą ir esate prisijungęs prie minėtų tinklalapių.

Statistika

Ši svetainė naudoja „Google Analytics“  –  Google teikiamą svetainių analizės paslaugą. Šie slapukai svetainei suteikia „atmintį“ – kiekvieno apsilankymo metu Jūs esate atpažįstamas kaip nuolatinis svetainės lankytojas. Surinkta informacija yra naudojama tam, kad galėtų vykdyti statistinę svetainės analizę ir nuolat tobulinti svetainės turinį.

„Google Analytics“ slapukų pagalba gali būti renkama anoniminė, statistinė informacija apie Jūsų apsilankymą puslapyje: slapuko ID, data, atidaryti puslapiai, naršymo trukmė, naudojama naršyklė, įrenginio tipas, miestas, šalis, kalba ir visa kita informacija, kurią Jūs pateikėte savo naudojamoje naršyklėje.

Šioje svetainėje naudojama išplėsta „Google Analytics“ paslauga, kad kompiuterio adresas būtų registruojamas anonimiškai (vadinamasis kompiuterio adreso slėpimas). Anoniminė informacija apie lankytojo elgesį perduodama „Google“ ir „Google“ ją saugo JAV esančiuose serveriuose. Prieš išsiųsdami jūsų IP adresą „Google“, paverčia jį anoniminiu. Pagal „Google Analytics“ paslaugos teikimo sąlygas „Google“ nesusies duomenų subjekto IP adreso su jokiais kitais „Google“ turimais duomenimis.

Plačiau apie „Google Analytics“ ir informaciją, kurią šie įrankiai leidžia rinkti, galite sužinoti čia: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=lt. (apačioje galima pasirinkti lietuvių kalbą).

Įprastai Duomenų valdytojas tvarko asmens duomenis šiais tikslais:

  • siekiant sudaryti ir vykdyti sutartis;
  • teikiant elektroninės prekybos paslaugas (jei tokios tinklalapio paslaugos yra prieinamos tinklalapyje);
  • vykdant tiesioginę rinkodarą;
  • išrašant sąskaitas faktūras;

Mes galime atskleisti Jūsų informaciją toliau nurodytiems subjektams:

  • bendrovei, kurios serveryje saugomi asmens duomenys;
  • naujienlaiškių siuntimo paslaugas teikiančioms bendrovėms ir pan.;
  • kitoms šalims, kai to reikalaujama pagal įstatymus;
  • kitais atvejais su Jūsų sutikimu arba teisėtu Jūsų prašymu.

Lankytojų komentarai gali būti tikrinami naudojant automatinę brukalų paieškos paslaugą.

Jei parašote komentarą, jo tekstas ir metaduomenys yra saugomi neribotą laiką. Taip daroma todėl, kad galėtume atpažinti ir patvirtinti ateities komentarus automatiškai, vietoje administratoriaus patvirtinimo.

Kai užsiregistruojate mūsų tinklalapyje ir tampate vartotoju, mes saugome visus Jūsų asmeninius duomenis, kuriuos Jūs pateikiate savo paskyroje. Kiekvienas vartotojas gali matyti, redaguoti ir ištrinti savo asmeninius duomenis bet kuriuo metu (išskyrus vartotojo vardą). Tinklalapio administratoriai tai pat gali matyti ir redaguoti šiuos duomenis.

Įdiegėme atitinkamas fizines, organizacines ir technines priemones, kad apsaugotume Jūsų tvarkomus asmens duomenis.

Jūs turite teisę kreiptis į mus su prašymu suteikti informaciją apie mūsų tvarkomus Jūsų duomenis:

  • kreipti į mus su prašymu ištaisyti Jūsų asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, tuo atveju, kai, susipažinę su asmens duomenimis, Jūs nustatote, kad duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs;
  • kreiptis į mus su prašymu sunaikinti asmens duomenis ar sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, tuo atveju, kai, susipažinę su savo asmens duomenimis, Jūs nustatote, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai arba nesąžiningai, tvarkomi pertekliniai asmens duomenys ar egzistuoja kiti teisės aktuose nustatyti pagrindai;
  • susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu gauti savo asmens duomenis, kuriuos pateikėte mums kaip Duomenų valdytojui, ir persiųsti šiuos duomenis kitam duomenų valdytojui, arba reikalauti, kad mes tiesiogiai persiųstume tokius asmens duomenis kitam duomenų valdytojui, kai tai techniškai įmanoma (teisė į duomenų perkeliamumą).

Duomenų valdytojas gali nesudaryti duomenų subjektams sąlygų įgyvendinti aukščiau išvardintų teisių, kai įstatymų numatytais atvejais, reikia užtikrinti nusikaltimų, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, taip pat duomenų subjekto ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.

Mūsų interneto svetainėje (-ėse) ar socialinių tinklų paskyrose gali būti trečiųjų šalių reklaminių skydelių, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių mes nekontroliuojame. Duomenų valdytojas neatsako už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą.

Baigiamosios nuostatos

Ši privatumo politika peržiūrima ne rečiau kaip kartą per dvejus metus. Atnaujinę privatumo politiką, informuosime Jus apie, mūsų nuomone, esminius pakeitimus paskelbdami pranešimą konkrečioje svetainėje (-ėse) ar socialinių tinklų paskyrose. jei prisijungsite ar naudositės mūsų teikiamu turiniu po tokio pranešimo paskelbimo, laikysime, kad Jūs sutinkate su naujais reikalavimais, nurodytais atnaujinime.

Kontaktinė informacija

Arūnas Palačionis
El.paštas: sodybanieda@gmail.com